Eurode Kerkrade

Wedstrijdinformatie

Op deze pagina wordt over verschillende wedstrijden een korte samenvatting gegeven. Hierdoor kan men een beeld krijgen tussen de verschillen en overeenkomsten van verschillende wedstrijden die door de zwemmers van Eurode Kerkrade gezwommen worden.


KNZB Nationale Zwemcompetitie

De competitie wedstrijden die door onze zwemmers gezwommen worden heet officieel: De Nationale Zwemcompetitie en wordt door de KNZB georganiseerd. De doelstelling van de KNZB hierbij is dat alle aangesloten zwemwedstrijdverenigingen hieraan kunnen deelnemen, zodat zij zich als team kunnen meten met andere verenigingen van min of meer dezelfde sterkte. Hierom is de Nationale Zwemcompetie opgedeeld in drie regio niveaus en vier landelijke niveaus.

De indeling is:
• Hoofdklasse
• A-klasse
• B-klasse
• C-klasse
• Regio 1e klasse
• Regio 2e klasse
• Regio 3e klasse

Eurode Kerkrade doet mee in de regionale 3e klasse. De tussenstand kan gevolgd worden via deze link.


KNZB Minioren

De KNZB organiseert ook de Minioren-wedstrijden, deze wedstrijden zijn bedoeld voor jongens minioren 2 t/m 6 en meisjes minioren 2 t/m 5 die de regels van het zwemmen al kennen en de zwemtechniek al beter beheersen. Per regio wordt er per jaar door samenwerking met verschillende verenigingen vijf wedstrijden georganiseerd. Na afloop van deze wedstrijden zal er voor de beste zwemmers ook een regionale finale wedstrijd zijn.


KNZB Masters

Voor zwemmers ouder dan 20 jaar zijn ook wedstrijden die georganiseerd worden door de KNZB. Zoals de ONMK KB en de ONMK LB, wat respectievelijk staat voor Open Nederlandse Master Kampioenschappen Korte Baan en Lange Baan. Deze vier dagen durende wedstrijden worden beide een keer per zwemseizoen georganiseerd. Alle masters zwemmen tegen even snellen tegenstanders. Per leeftijdsklassen van 5 jaar zal dan worden gekeken welke master zich Nederlands Kampioen mag noemen.


Limietwedstrijden

Voor de gemotiveerde zwemmers die graag aan meer wedstrijden willen deelnemen is het mogelijk om aan zogenoemde limietwedstrijden deel te nemen. Door de snellere zwemmers worden deze wedstrijden soms gebruikt om aan een door de KNZB vastgestelde limiet te kunnen voldoen. Het gaat er dus soms erg hard aan toe op deze wedstrijden.


NK's & NJK's

De KNZB organiseert ook Kampioenschappen, dit zijn landelijke meerdaagse wedstrijden waarvoor alleen de beste zwemmers worden uitgenodigd. Deze uitnodiging geschiedt op het voldoen aan een vastgestelde limiet. Naast de gewone Nederlandse Kampioenschappen zijn er ook Nederlandse Jeugd Kampioenschappen speciaal voor de beste Nederlandse jeugd zwemmers.


Internationales Schwimmfest Erkelenz

Het Internationales Schwimmfest Erkelenz is een tweedaagse zwemwedstrijd die gezwommen wordt in de Duitse stad Erkelenz en wordt georganiseerd door de zwemafdeling van Turnverein Erkelenz 1860 e.V. Tijdens deze twee dagen zullen zowel Duitse als Nederlandse zwemverenigingen strijden om de eerste plaats. De wedstrijd vind meestal plaats in een weekend van juni en soms begin juli.


Euregioschwimmen Aachen

De eerste wedstrijd na de zomervakantie is elk jaar de Euregiomeistershaften die in Schwimmhalle Ost in Aken (Duitsland) wordt gezwommen. Het kampioenschap wordt sinds 2002 georganiseerd door de Aachener Schwimmvereinigung 06 e.V. Zaterdag en zondag maken de zwemmers van de Euregio uit wie zich "Euregiosiegerin" of "Euregiosieger" mag noemen. Elk jaar presteren onze zwemmers het om vele medailles mee naar huis te nemen. Naast de individuele titels is er ook een verenigingsklassement.