Eurode Kerkrade

Nieuws

Voorpagina Archief

Penta-wedstrijd 1

Penta-wedstrijd 1

5 januari 2014 - Zondag 5 januari 2014 nam een grote groep, jonge, talentvolle zwemmers en zwemsters, deel aan de eerste Penta wedstrijd van het zwemseizoen in Sittard. Een fantastische zwemmiddag met schitterende prestaties van deze voornamelijk jonge talenten!

Ook de overige zwemmers van het jongste PENTA team van Eurode Kerkrade presteerden zeer goed, meerdere persoonlijke records werden aanzienlijk verbeterd. Als je zelf ook een hele goeie zwemmer/zwemster wilt worden dan kan dat. Neem de eerste stap en meld je aan bij Zwemvereniging Eurode Kerkrade, voor mee informatie kijk je op deze pagina!


Tijdens een van de laatste estafette series (4x50 meter wisselslag) bleek het Kerkraadse estafette team TE snel voor de concurrenten. Het kerkraads team : Bo en Kris Offermanns, Kylie Bauermann en Rik Tammel.

Bo de eerste zwemster van het Kerkraadse team nam tijdens haar 50 meter rugslag zeer snel afstand van de concurrenten. Toen zij aantikte lag ze 5 meter voor op de nummer 2. Kris maakte dit verschil tijdens haar 50 meter schoolslag nog groter. Toen zij aantikte lag het team ongeveer 20 meter voor. Vervolgens zwommen Kylie, 50 meter vlinderslag, en Rik, 50 meter borstcrawl. De afstand tot de concurrentie werd wel iets kleiner maar het Kerkraadse team eindigde als eerste met meerdere meters voorsprong op de andere teams. Ook de overige zwemmers van het jongste PENTA team van Eurode Kerkrade presteerden zeer goed, meerdere persoonlijke records werden aanzienlijk verbeterd.

Zie de prestatie van het estafette team in onderstaande video. Het team zwemt in baan 3.