Eurode Kerkrade

Nieuws

Voorpagina Archief

ONMK Korte Baan 2014

ONMK Korte Baan 2014

24 januari 2014 - Op vrijdag 24 januari 2014 startte de open Nederlandse Master Kampioenschappen korte baan met de lange afstandszwemmer, Roland de Jong (1976), op de 1500 meter vrije slag. Dit resulteerde meteen in de eerste gouden medaille voor zwemvereniging Eurode Kerkrade. Daarna volgden de dames met de 800 meter vrije slag. Rebecca Vroomen behaalde de tweede gouden medaille voor Eurode Kerkrade en Yvonne Bruls zwom een enorme tijdsverbetering van 35 seconden op deze lange afstand.

Daniël van den Wildenberg kwam aan de start op de 50 meter schoolslag en evenaarde zijn PR. Op de dames 50 school zwom Esther de Jong haar eerste NK start. Zij wist meteen haar tijd met één hele seconde aan te scherpen. Ondanks de geringe trainingsuren zwom Roos Lemmen een prachtige tijd wat een schitterende zilveren medialle opleverde op de 50 school.

Michael Schlijper debuteerde op de NK masters met een flinke tijdsverbetering van drie seconden op de 200 wissel.

Tot slot kwamen Roland de Jong en Yvonne Bruls voor de tweede keer aan de start op de 200 vrije slag. Roland de Jong sleepte een zilveren medaille in de wacht en Yvonne Bruls noteerde een tijdsverbetering van 8 seconden.


Een zeer geslaagde eerste zwemdag op dit open Nederlandse Master Kampioenschap. Eurode Kerkrade wenst alle zwemmers nog heel veel succes de komende twee dagen!!