Eurode Kerkrade

Nieuws

Voorpagina Archief

ONMK Korte Baan 2014

ONMK Korte Baan 2014

25 januari 2014 - Op de tweede dag van de open Nederlandse master kampioenschappen stond 's ochtends de 400 vrij en de 50 rug voor de zwemmers van Eurode op het programma. Op de 400 vrije slag verpulverde Yvonne wederom haar PR, met bijna tien seconden. Rebecca startte op dezelfde afstand en verraste haar concurrenten door de derde plaats te behalen. In een sterk deelnemersveld wist Roland de Jong zich naar een tweede plaats te zwemmen en won hiermee een zilveren medaille. Na een snelle start wist Daniël zijn persoonlijk record te evenaren op de 50 rug.

In het middagprogramma snoepte Daniël 2 seconden van zijn tijd af op de 200 schoolslag. Vervolgens spurtte Michael met de 100 borstcrawl naar de finish en tikte als eerste aan met een tijdsverbetering van een seconde. Roland wist de tweede zilveren medaille van de dag binnen te slepen op de 100 vrij. Hierna zwommen Michael en Daniël de 50 meter vlinderslag, beide in een mooie tijd van 34 seconden.

Estafette-team van Eurode KerkradeTot slot startte voor het eerst een estafette-team voor Eurode tijdens een ONMK. Het team bestaande uit Yvonne, Esther, Daniël en Michael zwom tijdens de 4X50 wissel gemengd een tijdsverbetering van ruim een seconde. Er was een duidelijk goede team-spirit!