Eurode Kerkrade

Nieuws

Voorpagina Archief

ONMK Korte Baan 2014

ONMK Korte Baan 2014

26 januari 2014 - Op de laatste dag van het ONMK begon Roland met de 800 meter vrije slag en Rebecca met de 1500 meter vrije slag in het ochtendprogramma. Beide zwemmers hadden al vele meters gezwommen tijdens deze kampioenschappen, maar toch zwommen zij beide een ijzersterke race. Hierdoor behaalde zowel Roland als Rebecca een zilveren medaille in hun categorie!

In het middagprogramma starten Daniël en Michael in dezelfde serie aan de 100 meter wisselslag. Van deze serie kan gezegd worden dat het een van de meest spannende was, beide zwemmers wilden voor de eerste plaats in de serie gaan. Daniël was met zijn tijd de favoriet en lag daarom ook in baan 4. Michael daarentegen was de underdog en had op papier een mindere tijd om te winnen. Vanaf het startfluitje was te zien hoe beide zwemmers het maximale uit hun zelf probeerden te halen. Ook de competitie van de andere zwemmers was fel en tot aan de schoolslag leek het ook een nek-aan-nekrace te worden, maar de laatste 25 meter vrije slag zette Michael een waanzinnige sprint in en wist hij iedereen in te halen waardoor hij de serie winnaar werd. Michael verbeterde zijn tijd met 4 seconden en ook Daniël wist een PR te zwemmen.

Vervolgens was het tijd voor het koninginnenummer, de 50 meter vrije slag. Roland wist hier een tweede plaats op te eisen door zijn tegenstanders ver achter zich te laten. Bij de dames zwom Esther een mooie tijd van 39.49 seconden.

Het laatste programma dat gezwommen werd was de 100 meter schoolslag. Michael wist hier alweer een PR te verbreken en zwom maar liefst 2 seconden van zijn oude tijd af. Daniël zwom ook een PR en zag daardoor zijn tijd met 1 seconde dalen.

Estafette-team van Eurode Kerkrade

Hierboven is de afspeellijst waar elke eurode zwemmer is terug te vinden. Druk op de foto om het foto-album te bekijken.

Al bij al kan gezegd worden dat dit ONMK zeer geslaagd was. Voor het eerst met een Masters-Estafette-Team; Met 1 bronzen, 7 zilveren en 2 gouden medailles; 15 nieuwe PR’s en een super gezellig weekend, kan gezegd worden dat dit Master-Team zeer succesvol was.