Eurode Kerkrade

Nieuws

Voorpagina Archief

7. Vitus-Swim-Meeting - Mönchengladbach

7. Vitus-Swim-Meeting - Mönchengladbach

zwemsters Lina Vanderliek en Manon Ritten

20 maart 2014 - Afgelopen weekend nam Eurode Kerkrade deel aan de 7. Vitus-Swim-Meeting te Mönchengladbach. Er werd zeer goed gezwommen en deze prestaties werden dan ook heel vaak beloond met de nodige medailles.

Voor de jongere (Minioren) zwemmers was deze wedstrijd vooral bedoeld als trainings-wedstrijd om de nodige race-ervaring op te doen voor de Kampioenschappen in mei/juni, welke ook op lange baan worden gehouden, de prestaties waren boven verwachting en er werd veel sneller gezwommen dan de oude 50meter bad PR’s.
Medailles werden behaald door:
Jesse Goritzer (2xZilver + 2xBrons),
Jos Vanderliek (1xGoud + 1xZilver + 1xBrons),
Amy Tebben (2xGoud + 1xZilver + 2xBrons).
Kris Offermanns & Rik Tammel behaalden net geen podium plaatsen maar de flinke vooruitgang die beiden boekten de laatste tijd verdient ook een pluim.

Voor de Junioren / Jeugd & senioren zwemmers was deze wedstrijd al een eerste mogelijkheid om snelle tijden neer te zetten voor de Limburgse en Nationale kampioenschappen.
Zo haalde Jenny van de Ven een limiet voor de Limburgse kampioenschappen op de 100m vlinderslag (haar verzameling staat inmiddels op 4 limieten), maar ook Bo Offermanns (2 limieten) kwam zeer dicht in de buurt van de limieten, de verwachting is dan ook dat deze dames nog de nodige limieten zullen binnenhalen.
Daarnaast werd er ook door Yvonne Bruls (nog 1 sec voor LKA limiet 50m Rc), Michael Schlijper (18’’ totaal sneller op 4 afstanden), Daniël van den Wildenberg (goede 100m Schoolslag), Rebecca Vroomen, Laurens Smits (eerste wedstrijd na blessure), Celine Jennes, Joelle Savelberg, Lina Vanderliek (Totaal 26’’ seconden onder haar Pr op 3 afstanden), Leonora Arets, Jordy Severins, Manon Ritten, Niels de Boer, Timo Billmann, Brian Creutzer (Zeer goede eerste 200m), Benjamien Soaug, Youssuf Souag een aantal zeer goede race’s gezwommen.

Duidelijk is dan ook te zien dat door het ruime aantal 50 meter bad trainingen. dat mogelijk is in Kerkrade, er een grote voorsprong is voor de Kerkraadse zwemmers ten opzichte van hun concurrentie.

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan of klik hier om naar de uitslag te gaan.