Eurode Kerkrade

Nieuws

Voorpagina Archief

Wedstrijd Weekend!

Wedstrijd Weekend!

21 april 2014 - In het tweede weekend van april stonden meerdere wedstrijden op het programma: de Swimcup (NK) (Eindhoven), de Pietercup (Eindhoven), de Juniorcup (Eindhoven), een limietwedstrijd (Waalwijk) en de Penta (Kerkrade).

Op vrijdag was als eerste Timo Billmann (Swimcup / NK) aan de beurt, vooraf was al duidelijk dat hij de finale ging halen. Hierdoor kon hij zich in de series sparen op deze afstand (tijd 2:43). In de finale ging hij dan ook ruim onder deze tijd en tikte hij aan na 2:15. Dit betekende een tweede plaats in de jeugdfinale. Ook is deze tijd op dit moment goed genoeg om deel te kunnen nemen aan de Duitse Kampioenschappen of hij zich hier ook echt voor geplaatst heeft horen we volgende week.

Op zaterdagochtend was er eerst weer de Swimcup (NK). Hier verscheen Timo Billmann, Leonora Arets en Manon Ritten aan de start. Alle drie zwommen zij een paar honderdste onder hun PR. Dit was al meer dan verwacht aangezien zij alle drie geen goede voorbereiding kenden door o.a. schoolverplichtingen, ziekte en een blessure. Dit beloofd dus veel voor de kampioenschappen die nog gaan komen (DJM, NJK, LKA).

Zaterdagmiddag waren de jongere talenten van Eurode Kerkrade. Zij namen deel aan de Pietercup. Voorafgaande aan deze wedstrijd gaan alle teams om de beurt op de foto met natuurlijk Pieter v.d. Hoogenband.

Rik Tammel, Amy Tebben, Jesse Goritzer, Kris Offermans, Jos Vanderliek


Onderste rij (van links naar rechts) : Rik Tammel, Amy Tebben, Jesse Goritzer, Kris Offermans, Jos Vanderliek. Bovenste rij : Remco Tammel, Pieter v.d. Hoogenband, Natalia Tebben-Brull.

De dames Kris en Jesse mochten in het grote 50m bad starten, beide dames zwommen een mooie PR. Jesse zwom drie seconden van haar tijd af en Kris negen seconden. Amy, Jos en Rik zwommen in het 25m bad, alle drie zwommen zij een mooie race, waarbij vooral het opdoen van ervaring (op deze grote wedstrijd) belangrijker was.

Op de zondag waren er nog vier verschillende wedstrijden op vier verschillende plaatsen. ‘s Morgens zwommen Timo Billmann en Celine Jennes beide op de Swimcup (NK), beiden zwommen een goede race. Meteen na de Swimcup in hetzelfde bad begon de Juniorcup. Namens Eurode Kerkrade namen deel: Manon, Ritten (2 x PR & 2 x NJJK Limiet), Jordy Severins (1 x PR & 1 NJJK Limiet), Niels de Boer (2 x PR, op 50m vlinderslag zelfs onder korte baan PR). Manon plaatste zich ook nog voor de finale van deze Juniorcup.

In Waalwijk begon om 14:00 uur de limietwedstrijd. En limieten werden behaald door Britt de Jong (2 x LKA limiet) en Roland de Jong (1 x LKA Limiet). Yvonne Bruls, Jenny v.d. Ven en Bo Offermans kwamen ook zeer dicht in de buurt van de limieten. Zij mogen daarom op 25 april een nieuwe poging wagen om nog een aantal limieten te halen voor de Limburgse Kampioenschappen. Kris en Kiki Offermans namen ook deel aan deze wedstrijd, beiden zwommen een mooie PR op de 50m schoolslag.

Vervolgens stond Manon klaar voor de finale van de 100m vrijeslag tijdens de Juniorcup in Eindhoven, voor haar race was zij al zeer moe (twee weken vooraf maar drie keer getraind door schoolverplichtingen), toch ging zij er 100% voor in de finale. Haar eerste 50m ging voortreffelijk, helaas kon zij op de tweede 50m het hoge tempo van haar eerste baan niet vasthouden. Uiteindelijk eindigde ze toch nog op een zeer goede vierde plaats en zwom ze ook een mooi PR.

Ten slotte was er in Kerkrade ook nog de Penta-wedstrijd. Waar een gemiddelde PR percentage van 105% behaald werd, een zeer mooi resultaat. Speciale vermelding voor Marie Packbier die vandaag haar eerste wedstrijd zwom. Marie zwom een zeer snelle 57.33 op de 50m schoolslag en 59.38 op de 50m vrijeslag. De andere PR’s die vandaag werden gezwommen waren: Maarten Smits (7 sec.), Christy Baurmann (1 sec.), Kylie Baurmann (5 sec.), Fay Boersma (12 sec.), Roger Bruls (3 sec.) Brian Creutzer (10 sec.), Aaron Curvelier (2 sec.), Yves Pomme (1 sec.), Darik Vogely (5 sec.), Daniël v.d. Wildenberg (4 sec.), Michael Schlijper (1 sec.) en Maria Neytcheva (1 sec.). Voor Sterre Janssen, Robert & Klementina Malkov was het de eerste keer dat zij de afstanden die vandaag op het programma stonden zwommen, dit deden zij in zeer goede tijden. Rik Tammel & Roos Oerlemans kwamen vandaag niet tot een PR, maar beiden zwommen wel een zeer goede race.

Een zeer druk, maar wel een zeer snel wedstrijd weekend voor de zwemmers van Eurode Kerkrade!!