Eurode Kerkrade

Nieuws

Voorpagina Archief

NJK Lange Afstanden – Amersfoort

NJK Lange Afstanden – Amersfoort

22 april 2014 - Afgelopen weekend vonden de Nationaal Junioren Kampioenschappen Lange Afstanden plaats in het sportfondsenbad te Amersfoort, namens Eurode Kerkrade kwamen aan de start Jordy Severins (1500m Vrijeslag) en Manon Ritten (800m Vrijeslag).

Voor Jordy was dit de vierde keer en tevens ook de laatste keer (volgende jaar is hij namelijk jeugd) dat hij deze afstand zwom op het NJK op de lange baan. Voorgaande jaren was er elk keer een progressie in de rangschikkingen zo werd hij in 2011 achtste, in 2012 vijfde en in 2013 vierde. Het doel was dan ook om tijdens deze laatste 1500m bij de junioren het podium te bereiken. Vooraf was de doelstelling om meteen in een zeer hoog tempo te beginnen (eerste 400m) om de nummer vier al op een flinke achterstand te zetten en dan kijken of er nog meer in zat.

Helaas kwam Jordy hierna niet in het tempo wat hij de afgelopen tijd in de trainingen wel had gehaald en hij moest de nummer twee dan ook laten gaan, hij kon zijn voorsprong op de nummer vier wel vasthouden en werd derde van Nederland! Achteraf was Jordy dan ook zeer tevreden over zijn race, ondanks dat er duidelijk nog meer in zit.

Jordy Severins van Eurode Kerkrade Manon Ritten van Eurode Kerkrade

Links Jordy Severins. Rechts Manon Ritten.

Na de 1500m heren was het de beurt aan de dames voor de 800m. Manon beleefde dit seizoen haar echte doorbraak en na twee bronzen medailles op het NJK korte baan (2 x brons, 200m & 400m vrijeslag) in februari, wou zij nu een plaats hoger eindigen. Vooraf was de doeltijd gesteld op 9:44.8 (deze tijd zou ruim goed zijn voor een tweede plaats), na 400m lagen de nummers twee (Manon) tot en met vijf nog mooi naast elkaar. Waar het voor de andere dames vrij moeilijk werd om het tempo van de eerste 400m vast te houden kwam Manon nu pas echt in haar race. Zij bouwde haar voorspong op de nummer drie dan ook geleidelijk op met één seconden per 100m, om uiteindelijke als tweede binnen te komen met een fantastische tijd van 9:45 !

Wederom fantastische prestaties van deze twee jonge Kerkraadse zwemmers die hun volledig zwemopleiding volgen binnen Eurode Kerkrade onder begeleiding van Jordy Vroomen en Harrie Vroomen.