Eurode Kerkrade

Nieuws

Voorpagina Archief

LZK weekend 1

LZK weekend 1

21 mei 2014 - Tijdens het eerste weekend van de Limburgse Zomer Kampioenschappen (17 en 18 mei 2014) presteerden de zwemmers van Eurode Kerkrade zeer goed.

Dag 1
Op de eerste dag stond als eerste de 50m rugslag op het programma bij de dames kwamen Lina Vanderliek (36.1 oude PR was 37.8) en Daphne Erkens (36.39 oude PR was 37.3) aan de start. Bij de heren beet Jordy Severins het spits af (32.86 oude PR was 35.02). Voor alle drie resulteerde dit dus in een mooi PR.
Gevolgd door de 400m vrije slag Dames waar aan de start kwamen: Manon Ritten (4:37.9 oude PR was: 4:47.3) waarmee zij als snelste 14 jarige van Limburg tevens 3de van alle deelnemers is geworden, dit is al een top prestatie maar wat vooral opviel was het kleine verschil (3 seconden) met de veel oudere dames op nummer 1 & 2 (2 & 7 jaar ouder). Rebecca Vroomen & Joelle zwommen ook zeer snelle tijden op deze afstand, beide dames lagen naast elkaar in de voorlaatste serie. Na een mooi onderling gevecht eindigde Rebecca (4:51.8) net voor Joelle (4:52.3). Dit betekende een 3de en 4de plaats bij de senioren (17 jaar en ouder). Voor beide dames was dit tevens een PR. Bij Celine Jennes ontbreekt de "vorm" nog op deze afstand, ze eindigde dan ook boven haar PR op een 10de plaats (5:16.23).
Bij de heren was het tweede programmanummer de 400m wisselslag. Niels de Boer behaalde een eerste plaats bij de jongens van 14 jaar. Met een PR van 12 seconden eindigde Niels ruim voor de nummers twee en drie.

Na een korte pauze en de eerste prijsuitreiking, stonden er nog de volgende afstanden op het programma: 100m rugslag, 100m vlinderslag, 200m schoolslag en de 200m vrije slag.
Op de 100m rugslag kwamen Britt & Lina aan de start. Voor Britt de Jong (12 jaar) is dit haar eerste LKA zij zwom een mooie 1:29 op deze afstand. Dit was 21 seconden onder haar lange baan PR, helaas werd ze wel gediskwalificeerd door een foutje na 100m. Lina Vanderliek zwom ook op deze afstand weer een PR, de tijd van het LZK van vorig jaar was 1:23, nu tikte zij aan na 1:18.9 en dus een mooie PR van 4 seconden.
Met de 400m wisselslag nog in de benen, verscheen Niels de Boer alweer aan de start van de 100m vlinderslag. Ondanks de vermoeidheid van de vorige afstand zwom hij een mooie PR van 2,5 seconden en eindigde hiermee op een derde plaats in zijn leeftijdscategorie. Timo Billmann kwam in de laatste serie aan de start en tikte als tweede van alle deelnemers aan. De nummer één was van dezelfde jaargang als Timo en zo eindigde hij bij de heren van 18jaar ook als tweede.
Het laatste individuele nummer van de dag voor de dames was de 200m schoolslag. Leonora Arets behaalde de derde plaatse bij de senioren (PR van ruim 1 seconden). Manon Ritten behaalde de vierde plaats bij de leeftijdscategorie 14 jaar. Bo Offermans de tweede ‘’debutant’’ van dit LZK zwom zich naar een fantastische zesde plaats met een mooie PR van 4 seconden. Jenny van de Ven zou eigenlijk ook op deze afstand aan de start komen, maar helaas moest ze zich afmelden na een ongelukkige val in de week voor het kampioenschap. Ze kan haar goede vorm van de afgelopen tijd meenemen naar het komende seizoen waarin zij de tegenslag met zekerheid zal gaan overwinnen.
Voor de heren was de laatste individuele afstand de 200m vrije slag. Jordy Severins behaalde de eerste plaats heren 16 jaar en Roland de Jong behaalde de vierde plaats in de categorie senioren. Eurode Kerkrade medailles LZK - LKA 2014

Tot slot werd er ook nog heel hard gezwommen tijdens de estafettes. De 4 x 100m vrije slag Dames zwommen van een achtste plaats naar de zesde plek. De Heren 4 x 100m wisselslag zwommen, na een lange eerste dag, maar 2 seconden boven hun opgetelde 50m bad PR.
Er werden vandaag twee limiettijden gezwommen voor de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen, namelijk Jordy Severins (200m vrije slag) en Niels de Boer (400m wisselslag). Manon Ritten (400m vrije slag) en Timo Billmann (100m vlinderslag) hadden zich al eerder geplaatst op de gezwommen afstanden van vandaag. Druk op de foto hiernaast om naar het fotoalbum van dit weekend te gaan


Dag 2
Na een zeer goede eerste dag werden er ook op de tweede dag weer nodige medailles en PR’s bij elkaar gezwommen.
Zo zwom Bo Offermans 6 seconden van haar tijd af op de 100m schoolslag en eindigde ze op een 14de plaats bij de dames 12 jaar. Leonora Arets eindigde op een derde plaats bij de senioren en een vierde plaats totaal. Ook Celine Jennes zwom een PR op deze afstand.
Bij de 200m vlinderslag zwom Lina Vanderliek maar liefst 11 seconden van haar PR af en eindigde zij op een mooie vierde plaats in haar leeftijdscategorie (16 jaar).
Op de 200m vrije slag dames zwommen Joelle Savelberg (5 seconden) & Manon Ritten (3 seconden) van hun PR af. Voor Joelle betekende dit een 6de plaats bij de senioren en voor Manon een 1ste plaats bij de dames van 14 jaar, ook op deze aftstand kon Manon het tempo van de nummers 2 & 3 van alle zwemmers (beide 2 jaar ouder) gemakkelijk vast houden en desondanks de ontbrekende echte topvorm vocht zij zich toch nog naar een gedeelde 3de plaats van heel Limburg.
De laatste afstand voor de Dames was de 50m Vlinderslag Lina Vanderliek & Daphne Erkens zwommen nog een kleine lange baan PR, Joelle Savelberg bleef een seconde van haar PR verwijderd.

Bij de Heren waren er medailles voor:
Timo Billmann (18 jaar): 1 x Goud en 1 x Zilver op de 200m schoolslag en de 50m vlinderslag;
Jordy Severins (16 jaar): 2 x Goud op de 100m vrije slag & 200m Rugslag;
Niels de Boer (14 jaar) 1 x Zilver op de 200m Rugslag.
Daarnaast zwom Joey Auf den Kamp een aantal honderdste onder zijn 50m Vlinderslag PR. Voor Roland de Jong vandaag helaas geen PR maar wel een mooie 7de plaats op de 100m vrije slag bij de senioren.

Er werd vandaag ook weer 1 limiet tijd gezwommen voor de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen namelijk Niels de Boer (200m Rugslag). Manon Ritten (200m vrije slag), Timo Billmann (50m Vlinderslag) en Jordy Severins (100m vrije slag hadden zich al geplaatst op de gezwommen afstanden van vandaag, totaal aantal limieten staat al op 15! en de verwachting is dat er volgende week nog een aantal bijkomen!

In de voorlopige medaille statistieken staat Eurode op een 5de plaats van alle verenigingen.