Eurode Kerkrade

Nieuws

Voorpagina Archief

Eurode Kerkrade breidt het sportaanbod uit!

Eurode Kerkrade breidt het sportaanbod uit!

1 oktober 2014 - Met ingang van 1 oktober biedt onze vereniging Triathlon- en Zwemlooptrainingen aan. Omdat er in het verleden door de Kerkraadse jeugd vaker aanvragen zijn gedaan, of onze vereniging binnen de genoemde sporten actief is en omdat onze verenging steeds innovatief naar de toekomst kijkt, heeft ons bestuur besloten om het sportaanbod van de vereniging officieel uit te breiden met de genoemde sporten. Als proef hebben enkele bestaande leden in het afgelopen seizoen deelgenomen aan dit soort wedstrijden. Het was een geweldig succes, de leden/sporters vonden het een afwisselende sportactiviteit die men zeer leuk vond.

Zowel in Triathlon en Zwemloop vormt het (wedstrijd)zwemmen een belangrijk hoofdonderdeel waardoor het een logische uitbreiding van het sportaanbod is van onze vereniging.

Wat is Triatlon?
Eurode Kerkrade Triathlon Triatlon of triathlon is een zogenoemde 'multisport', net als bijvoorbeeld duathlon, wintertriathlon, offroad-triathlon, biathlon, tienkamp, zevenkamp en vijfkamp. Dat wil zeggen dat het een sport is die uit meerdere disciplines bestaat. Omdat het om drie duursporten gaat valt dit ook onder de kop combinatieduursport. Bij een triatlon tellen normaal gesproken ook de wissels mee, dat wil zeggen de klok loopt dan door. De originele triatlon bestaat uit: zwemmen, fietsen en hardlopen (de marathonafstand).

Wat is Zwemloop?
Zwemloop of ook Aquathlon genoemd is een multisport bestaande uit zwemmen en hardlopen. Net zoals de Triathlon is het een duursport. De wedstrijden beginnen met een zwemwedstrijd, na het zwemmen worden de loopschoenen aangetrokken en eventueel kleding gewisseld en hierna begint het hardlopen.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Harrie Vroomen. Mail naar zv@eurodekzc.nl