Eurode Kerkrade

Nieuws

Voorpagina Archief

ONMK LB - Eindhoven

ONMK LB - Eindhoven

12 mei 2015 - Afgelopen weekend heeft een delegatie Eurode masters deelgenomen aan de jaarlijkse Open Nederlandse Master Kampioenschappen (ONMK) op de lange baan te Eindhoven. In het Pieter van den Hoogenband zwemstadion, ook wel bekend onder de naam De Tongelreep, hebben deze masters maarliefst 14.400 meters verzwommen in 33 starts.

Om de ONMK voor Eurode te openen stond de 1500m vrije slag op het programma. Daniël van den Wildenberg en Michael Schlijper zwommen deze afstand voor het eerst op de lange baan, zij mogen dan ook terug kijken op twee mooie tijden. Roland de Jong wist op deze afstand direct een zilveren medaille binnen te slepen in zijn leeftijdscategorie. Yvonne Bruls wist een persoonlijk record te vestigen op de 800m vrije slag terwijl Rebecca Vroomen de zilveren medaille in de wacht sleepte voor haar leeftijdscategorie.

In het vrijdagmiddag programma wist Daniël direct zijn persoonlijk record op de 100 meter schoolslag met acht honderdsten aan te scherpen. Ook Michael wist een persoonlijk record te verbeteren en wel op de 200 meter vrije slag. Op diezelfde 200 vrij wist Roland zijn tweede zilveren medaille al binnen te slepen. Ook Yvonne en Rebecca mogen tevreden terug kijken op een succesvolle 200 meter vrije slag. Om de vrijdag af te sluiten mochten Michael en Daniël in dezelfde serie met en tegen elkaar strijden. Michael wist uiteindelijk met, een nieuw persoonlijk record, de 50 vlinder te winnen. Maar ook voor Daniel zat er nog een nieuw persoonlijk record in.

Op de zaterdagochtend mochten alle actieve Eurode masters van start gaan op de 400m vrije slag. Hierbij willen wij een speciale vermelding maken voor Roland die hierbij een nieuw Kampioenschaps Record wist vast te stellen in zijn leeftijdscategorie, dit uiteraard in combinatie met een gouden medaille.

In het middagprogramma worstelde Daniël zich op de 200 meter vlinderslag naar een mooie eerste lange baan tijd toe. Michael en Roland wisten daarna beiden een uitstekende 100 vrij te zwemmen, die voor Roland resulteerde in weer in zilveren medaille. Michael en Daniël gingen daarna nog van start op de 50 meter schoolslag, voor beiden een uitstekende tijd waarbij Daniël zijn tijd van vorig jaar wist te overtreffen. Als zaterdagafsluiter mocht Yvonne de 100 meter rugslag zwemmen waarbij zij tot op honderdste aan toe haar persoonlijk record wist te evenaren.

De zondagochtend stond weer in het teken van de lange afstanden. Daniël en Michael hebben ook op deze ‘lange afstand’ (800 vrij) voor het eerst een lange baan tijd neer gezet. Voor Michael resulteerde dit direct in een bronzen medaille. Ook Roland kon, dankzij een verbetering van zijn inschrijftijd, weer een zilveren medaille toevoegen aan zijn arsenaal. Rebecca wist in het ochtendprogramma haar ONMK in stijl af te sluiten middels een zilveren medaille op de 1500 vrij.

Als eerste Eurode zwemster in het middagprogramma wist Yvonne direct een nieuw persoonlijk record te vestigen op de 200 meter rugslag. Daniël heeft baan na baan mogen genieten van de 400 meter wisselslag en heeft hierdoor een lange baan tijd gezwommen op deze afstand. Daarna werd de ONMK voor Eurode afgesloten op de 50 meter vrije slag, voor Michael en Daniël resulteerde dit voor beide in een nieuw persoonlijk record. Roland wist nog een bronzen medaille binnen te harken, hij heeft hierdoor op alle drie de podiumplaatsen mogen staan dit weekend. Yvonne heeft, als laatste Eurode zwemster, het toernooi in stijl afgesloten door ook een snelle 50 vrij te zwemmen.

Eurode heeft uiteindelijk de 68e plaats weten te bemachtigen in de medaillespiegel. Met negen verschillende medailles (1 gouden, 6 zilveren en 2 bronzen) en een kampioenschapsrecord kunnen wij masters concluderen dat het naast een superleuk weekend ook een sportief succesvol weekend is geweest. Onze masters hebben maar weer laten zien dat je ook op “oudere” leeftijd nog het beste uit jezelf kan en mag halen, getekend door enkele nieuwe persoonlijke records.

Hoogtepunten voor Eurode Kerkrade tijdens de Open Nederlandse Master Kampioenschappen ONMK 2015 lange baan te Eindhoven

Een foto impressie: Klik hier
De YouTube playlist: Klik hier.