Eurode Kerkrade

Nieuws

Voorpagina Archief

Verslag Open Nederlandse Kampioenschappen 2013

Verslag Open Nederlandse Kampioenschappen 2013

3 november 2013 - Van 1 November tot 3 November werden in Dordrecht de nationaal kampioenschappen gehouden, namens Eurode namen deel : Timo Billmann, Shania Haenen en Jordy Severins. Hieronder een samenvatting van hun fantastische prestaties.

Op de eerste dag werd een 4de plaats behaald door Timo op de 200m vlinderslag bij de Jeugd en dit betekende tevens een 8ste plaats in het all-in klassement en dus mocht hij later op de dag ook nog in de finale zwemmen op dit nummer. In deze finale eindigde hij als 8ste van Nederland. Shania kwam op de eerste dag meteen 2x aan de start. Op de 400m vrijeslag zwom ze dik onder haar Pr (3 sec) en behaalde ze een 6de plaats bij de Jeugd en als Jeugd zwemmer eindigde ze als 14de All-in. Op de 50m miste ze nog de nodige snelheid en bleef ze een paar tiende verwijderd van haar Pr.

Op de 2 de dag was er weer een finale plek voor Timo. Dit maal op de 100m Vlinderslag. ‘s Ochtends in de series liep het nog niet zo lekker en bleef hij 1 honderdste verwijderd van zijn Pr, maar in de finale zette hij dit helemaal recht met een tijd van 58,46 zwom hij een mooie pr en eindigde hij ook nog eens als 14de in het All-in klassement. Ook Shania zette een mooie tijd neer op de 200m vrijeslag en eindige als 15de op deze afstand. Als laatste op deze dag stond de 1500m vrijeslag op het programma. Hierop kwam Jordy aan de start en met een 3de plaats op de inschrijflijst waren de verwachtingen hoog. Jordy maakt te dit volledig waar met een hele sterke race, waarin hij eindigde in een tijd van 16:56 (22 sec onder Pr). Dit was goed voor een derde plaats en het gat met de nummer twee was ook een stuk kleiner dan vooraf (1sec). Al met al een fantastische prestatie van Jordy!

Zondag, de laatste dag, kwam alleen Shania aan de start op de 100m Vrijeslag, waar ze technisch een perfecte race zwom bleef ze helaas nog iets verwijderd van haar beste tijd.

“De resultaten tijdens dit kampioenschap waren weer een overduidelijke bevestiging van de gedegen en vakbekwame zwemopleidingen die bij Eurode Kerkade gevolgd kunnen worden. Vanuit de eigen “kweekvijver” worden zeer gemotiveerde zwemtalenten opgeleid voor de nationale top. Door jaren hard aan de weg te timmeren is Eurode Kerkrade een van de weinige Nederlandse zwemverenigingen die hun zwemmers ruim voldoende trainingsmogelijkheid kunnen bieden om hun doelen te kunnen realiseren. Zwemtrainingen, landtrainingen en krachttrainingen gaan gepaard met een goede teamspirit en ook de nodige “gezelligheid”. In tegenstelling tot andere verenigingen en ook het Kerkraadse “zwemverleden” hoeven Kerkraadse sporters niet meer door het land te reizen om de benodigde aantal trainingsuren bij elkaar te krijgen. Hieraan heeft het sportbeleid van de gemeente Kerkrade zeer positief bijgedragen. Dit beleid verdient ook een podiumplaats.