Eurode Kerkrade

Nieuws

Voorpagina Archief

Limburgse Minioren Finale 2015

Limburgse Minioren Finale 2015

17 juni 2015 - 2x goud 1x zilver 4x brons tijdens de Limburgse Minioren Finale

In het weekeinde van zaterdag 13 juni en zondag 14 juni werd in Valkenburg de Limburgse minioren finale gezwommen. Aan dit zeg maar Limburgs zwemkampioenschap mogen alleen de snelste 18 zwemmers / zwemsters per jaargang onder de 12 jaar van Limburg deelnemen. Ook de jongste zwemmers van het gemeenschappelijk zwemteam van de zwemverenigingen ZV Voerendaal en Eurode Kerkrade namen aan dit Limburgs kampioenschap deel.

De nu 10 jarige Marie Packbier uit Walem (gem. Valkenburg) zwom zaterdag de 100 meter vrijeslag en de 50 meter vlinderslag. Op deze eerste dag van het kampioenschap zwom ze op beide afstanden 2 seconden sneller dan haar oude persoonlijk record en eindigde ze op een mooie 17de plaats tijdens de 100 meter vrijeslag en werd ze 12de tijdens de 50 meter vlinderslag. Marie had het vuurwerk voor de tweede dag bewaard tijdens de 100 meter schoolslag. Op haar verjaardag tikte ze na een fantastische race waarin ze vanaf het begin fel de leiding nam en domineerde als eerste aan waarmee ze de gouden medaille won en tevens kampioen van Limburg werd. Haar persoonlijk record op de 100 meter schoolslag verbeterde aanzienlijk. Oude tijd 1:44.06, nieuwe tijd 1:41.46 !! Het is nog niet zeker of Marie met deze geweldige prestatie mag deelnemen op 28 juni aan de nationale jaargangfinale in Dordrecht waar de snelste 24 zwemmers of zwemsters van Nederland in hun jaargang tegen elkaar mogen zwemmen.

Amy Tebben, 10 jaar, uit Kerkrade was de beste FINA klassement zwemster van geheel Limburg op dit kampioenschap. FINA staat voor Fédération Internationale NAutique, de Internationale watersportbond. Amy haalde met een tijd van 5:24.95 tijdens de 400 meter vrijeslag maar liefst 375 fina punten, het hoogste aantal punten van alle zwemmers tijdens dit kampioenschap! Niet alleen scoorde ze het hoogste aantal FINA punten maar won ze met deze geweldige prestatie ook de gouden medaille en werd ze Limburgs kampioen op de 400 meter vrijeslag. Tijdens de 100 meter schoolslag zwom Amy 4 seconden af van haar oude persoonlijke record waarmee ze een bronzen medaille won. Amy, die zich al eerder voor de nationale jaargangfinale geplaatst had, mag op 28 juni in Dordrecht tonen welke talenvolle zwemmers er uit Limburg komen.

De 9 jarige Roos Oerlemans uit Voerendaal zwom zaterdag de 100 meter vrijeslag en de 100 meter schoolslag. Op zondag had ze een drukker programma, ze zwom de 50 meter vlinderslag, 100 meter rugslag en de 100 meter wisselslag. Roos eindige op alle afstanden in de top 4 van Limburg. Tijdens de 100 meter vrijeslag behaalde ze een zilveren medaille. Een bronzen medaille won Roos tijdens de 100 meter wisselslag, de 100 meter schoolslag en de 50 meter vlinderslag. Op de 100 meter rugslag zwom ze naar een vierde plek in de Limburgse rangschikking. Het is wel een zeer kleine kans maar ook Roos kan zich misschien met haar geweldige prestatie plaatsen voor de nationale jaargangfinale in Dordrecht. De Jaargang van Roos moet het dan, in het zelfde klassement, opnemen tegen een jaar oudere zwemmers.

Yasmine Souag, 9 jaar, zwom de 100 meter wisselslag, de 100 meter schoolslag, de 50 meter vlinderslag en de 100 meter vrijeslag. Op alle onderdelen presteerde ze voortreffelijk en wist ze een nieuw persoonlijk record te zwemmen. Haar broer Youssouf, 11 jaar, zwom de 400 meter vrijeslag, de 100 meter vrijeslag en de 100 meter rugslag. Net als zijn zus zwom Youssouf ook op alle onderdelen een nieuw persoonlijk record.

De 8 jarige Kikki Offermanns uit Voerendaal en Rik Tammel, 10 jaar, uit Kerkrade hadden zich ook geplaatst voor verschillende onderdelen tijdens dit Limburgs kampioenschap. Helaas konden Kikki door een griep en Rik vanwege een blessure niet deelnemen aan dit kampioenschap. Desondanks was de kwalificatie voor dit kampioenschap al een zeer dikke pluim waard voor deze nog zeer jonge zwemtalenten!

Hoofdcoach Jordy Vroomen, die op donderdag en vrijdag voorafgaand aan dit provinciaal zwemkampioenschap met een andere deel van het zwemteam nog bij de Nationale zwemkampioenschappen in Eindhoven was, was zeer tevreden met de behaalde resultaten van zijn zeer jonge zwemmers. De verwachting is dan ook dat de genoemde zwemmers in de toekomst zeker ook aan de nationale zwemkampioenschappen zullen gaan deelnemen.