Eurode Kerkrade

Nieuws

Voorpagina Archief

Throwback Thursday Seizoen

Throwback Thursday Seizoen

23 juli 2015 - Inmiddels zit het zwemseizoen er al ruimschoots op. En wat voor een seizoen hebben wij weer gehad, Genieten met een hoofdletter G!

In het kader van de nieuwe rubriek ThrowbackThursday/FlashbackFriday dat ons webteam begin dit jaar heeft gestart blikken wij wekelijks terug op enkele historische hoogtepunten van Eurode. Wat is dan mooier om dit seizoen af te sluiten met een verslag dat dan terugkijkt naar het afgelopen Eurode jaar.

Dat er bij Eurode meer op het programma staat dan zwemmen alleen werd al duidelijk voor aanvang van het seizoen. Zo zijn er een aantal vrijwilligers in onze naam gaan helpen op verschillende festivals. Verder bleek ook dat onze leden niet alleen zwemliefhebbers zijn maar sportliefhebbers in het algemeen. Op vrijdag 3 oktober zijn wij namelijk die andere grote sportclub uit Kerkrade (Roda JC) gaan aanmoedigen. Daarnaast werd er ook voor het eerst in de Eurode geschiedenis een WK toto gehouden, de strijd onder onze leden bleek nog spannender te zijn dan het daadwerkelijke WK zelf.

Dat het ook sportief gezien een uitstekend jaar zou gaan worden voor Eurode bleek al op de eerste wedstrijd van het seizoen. Na amper een goede maand weer flink aan de bak te zijn tijdens de trainingen werden er al gigantische PR's gezwommen.

Inmiddels zijn we al in oktober geland en komt er groots nieuws naar buiten. Eurode Kerkrade breidt het sportaanbod uit! Met ingang van 1 oktober bieden wij namelijk ook Triathlon en Zwemlooptrainingen aan. Voor meer informatie hierover klik hier.

Door de uitstekende prestaties van nu, maar zeker ook door de jaren heen, komt er ook in de regio steeds meer naamsbekendheid voor Eurode. Zo wijdde GEZIEN een bericht aan onze prestaties en succesvolle werkwijze. Klik hier om het volledige artikel (nogmaals) te lezen.

2015, een speciaal jaar voor Eurode. Wij vierden namelijk ons 15 jarig jubileum, en wat een geslaagd feest hebben we gehad. Leden, oud-leden, ouders, zwemmers, wethouders.. Iedereen was er bij!

Dat er zo af en toe ook een goede grap kan worden uitgehaald bleek op 1 april.

Het seizoen zit er dan bijna op, maar eerst besluiten enkele zwemmers nog dat zij mooie titels op hun naam willen zetten. Welke zwemmers welke titels in ontvangst hebben genomen is terug te vinden op de Zwemmers titels pagina onder het tabblad Leden.

Het seizoen werd uiteindelijk traditie getrouw afgesloten middels de clubkampioenschappen en de aansluitende feestavond. Dit jaar zorgde dit overigens ook voor een primeur. Niet alleen de zwemmers konden een gooi doen naar de titel van clubkampioen, ook onze trainers namen het tegen elkaar maar vooral tegen hunzelf op. Een prima prestatie waardoor zij zeker nog meer respect krijgen van de zwemmers uit het water.

Aan het einde van dit seizoen moeten wij echter ook afscheid nemen van enkele langdurige leden. Op 27 juni is er tijdens de laatste training middels de Timo-cup afscheid genomen van Timo Billmann, wij wensen hem veel geluk toe in de toekomst en veel plezier gewenst in Amerika. Op 4 Juli is er stil gestaan bij de laatste training van onze multifunctionele trainster/official Saskia Bijvank. Wij willen haar bedanken voor haar enorme inzet binnen Eurode.

Wij gaan ons nu volledig opladen voor het volgend seizoen en zien jullie graag terug na de vakantie.