Eurode Kerkrade

Nieuws

Voorpagina Archief

Limburgse Winterkampioenschappen 2016

Limburgse Winterkampioenschappen 2016

14 januari 2016 - Afgelopen weekend, zaterdag 9 en zondag 10 januari, werden in Maastricht de Limburgse Winterkampioenschappen (LWK) gezwommen. Tijdens het LWK werden door de zwemmers van Eurode Kerkrade weer vele medailles binnen gehaald. Jordy Severins behaalde een keer goud en twee keer brons, Niels de Boer behaalde een keer zilver en twee keer brons, Jeffrey Schijns en Marie Packbier behaalde ieder een zilvere medaille en Amy Tebben behaalde een bronze medaille en zwom een NJJK limiet op de 100m vrije slag.

Bij de dames estaffetes werd er ook twee keer zeer snel gezwommen. De 4 x 100m wisselslag werd gezwommen door Kylie Baurmann, Jenny van de Ven, Bo Offermanns en Britt de Jong. De 4 x 100m vrije slag werd gezwommen door Britt de Jong, Amy Tebben, Jenny van de Ven en Jesse Goritzer. Beide estaffetes resulteerde in een zesde plaats.

Naast de medailles werden er ook nog een aantal zeer goede prestaties neergezet. Brian Creutzer zwom maar liefst vier PR's en was op de 100m schoolslag vier seconden sneller. Arijana Alijagic was 1.5 seconden sneller als vorig jaar tijdens het LWK op de 100m rugslag en zwom zich naar een fenomenale vierde plaats. Leonora Arets en Polina Arnoldussen zwommen zoals altijd een zeer goede 100m schoolslag, wat voor beide resulteerde in een seizoens PR. Voor Roos Oerlemans was dit haar eerste LWK. Roos zwom zeer goed tegen een aantal dames die een jaar ouder zijn dan haar en kwam op de zesde plaats op 100m vrije slag met een hele snelle tijd van 1:17 minuten (PR was 1:20 minuten).

Wederom kan er gezegd worden dat er een zeer goede wedstrijd gezwommen is door de zwemmers van Eurode Kerkrade.

Fotoalbum: klik hier.

Eurode Zwemmers Bij De Voorstart