Eurode Kerkrade

Nieuws

Voorpagina Archief

Open Nederlandse Master Kampioenschappen 2016 korte baan

Open Nederlandse Master Kampioenschappen 2016 korte baan

23 januari 2016 - Met een recordaantal inschrijvingen, en voor het eerst een vierde wedstrijddag bij dit Open Nederlandse Master Kampioenschap kon een inschrijving van Eurode natuurlijk niet uitblijven. En zo geschiedde dat Daniël van den Wildenberg op donderdag 21 januari 2016 aan de start moest verschijnen.

Tegen half een kon er al worden ingezwommen, het Papendrechtse zwemwater beviel eigenlijk meteen en dus werd het duidelijk dat er een mooie tijd neergezet kon worden. Tegen half drie was het eindelijk zo ver en startte serie 3 met in baan 5 onze Daniël. Hij ging met een reactietijd van 0.70 seconden als een speer van start. Zo gingen ook de eerste paar banen in een rap tempo gelijk op met de zwemmer uit de naastgelegen baan 4. Onder toeziend oog van mental-coach en vader Huub van den Wildenberg liep Daniël halverwege tot op een halve baan voorsprong uit. Dit allemaal door een mooi constant tempo aan te houden van 47 of 48 seconden per vijftig meter. Na al meer dan een kilometer te hebben gezwommen begon de vermoeid een beetje in te zetten en moest coach Huub steeds vaker aankaarten tot het verhogen van het tempo. Zo kwam ook de zwemmer uit baan 6 steeds ietsje dichterbij. Uiteindelijk kon Daniël nog net op tijd zijn eindsprint inzetten en wist zo deze spannende serie te winnen met een tijd van 23:15.44. Net 6 seconden langzamer dan zijn PR maar aangezien een langdurige blessure (van begin mei tot halverwege december) is hij zeer tevreden. Het beeldmateriaal (klik hier) werd verzorgd door Gerda van den Wildenberg, de trouwste supporter, en moeder van Daniël.

De volgende Nederlandse Master Kampioenschappen zullen weer worden gehouden in Eindhoven van 5 tot en met 8 mei, op de lange baan. Hier zal Eurode ook weer aan de start verschijnen!