Eurode Kerkrade

Nieuws

Voorpagina Archief

Zomer Clubkampioenschappen 2016

18 juli 2016 - Afgelopen zaterdag, 16 juli 2016, was het zover: Clubkampioenschappen nieuwe stijl. Elke zwemmer moest twee keer zwemmen en afhankelijk van de groep was dat 25, 50 of 100 meter. De ervaren selectieleden zwommen zelfs 100 meter wisselslag in een 50m bad. Het was een leuke wedstrijd en iedere zwemmer zwom zo hard als hij of zij kon. Een van de deelneemsters was pas voor de tweede keer daar en had al meteen wedstrijd.

Na afloop kreeg iedereen zijn of haar welverdiende medaille en werden de clubkampioenen bekend gemaakt. Deze clubkampioenen hadden dit seizoen qua persoonlijke records de meeste vooruitgang geboekt. Er werd gekeken naar de tijden aan het begin van het seizoen en het verschil met de snelste tijd van deze zwemmer aan het einde van het seizoen. Bij de meisjes mocht Gina Tebben deze prijs in ontvangst nemen en bij de jongens werd de prijs gewonnen door Tibo De Jong.

Daarna werden de clubkanjers bekend gemaakt. Dit zijn zwemmers die op een andere manier opvallen binnen de club. Elke trainer mocht een jongen en meisje nomineren met een toelichting. Een afvaardiging van de activiteiten commissie en een van het bestuur hebben vervolgens besloten welke leden de kanjerprijs in ontvangst mochten nemen:

Kylie Baurmann:
Kylie is minioren trainster, altijd aanwezig bij het diploma zwemmen om folders uit te delen en ploegbegeleiding op verschillende wedstrijden. Daarnaast heeft ze zelf dit seizoen op LWK en LKA gezwommen. Ze is altijd aanwezig om training te geven als een andere trainer niet aanwezig kan zijn. Ze is een sfeer bepalende zwemster in het team.

Brian Creutzer:
Brian is bijna altijd aanwezig tijdens de training en zet zich dan ook voor 100% in. Hij heeft dit seizoen in PR’s een enorme sprong gemaakt en we zijn benieuwd wat het komende jaar gaat brengen.

We vonden het een leuk kampioenschap en hopen jullie in december weer te zien strijden bij de winter clubkampioenschappen. Dan wordt er de schoolslag en de rugslag gezwommen.

Fijne vakantie!

Fotoalbum: klik hier.