Eurode Kerkrade

Nieuws

Voorpagina Archief

Open Nederlandse Masters Kampioenschappen Korte baan 2017

23 januari 2017 - Na masters kampioenschappen in Zwolle, Heerenveen en Papendrecht leek deze editie wel bijna een thuiswedstrijd in het Limburgse Maastricht. Een inschrijving van Eurode Kerkrade kon dus niet uitblijven voor deze korte baan editie van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen. Op drie van de vier dagen zou Daniël van den Wildenberg in totaal 6 keer aan de start verschijnen.

Op de vrijdagochtend meteen zijn langste afstand, de 400 meter vrije slag. Een afstand die al geruime tijd niet meer op zijn programma heeft gestaan. Het was dan ook een welkome verrassing om juist op deze afstand een heel mooi persoonlijk record te zwemmen. Na enkele uren ging het vrijdagmiddagprogramma van start en wist Daniël op de 50 meter schoolslag zijn persoonlijk record tot op tienden te evenaren. Ook op het laatste programma van de vrijdag, de 100 meter vrije slag wist Daniël heel dicht in de buurt te komen van zijn persoonlijk record. Een prima start dus van een lang wedstrijdweekend.

Op de zaterdag stond enkel de 100 meter wisselslag op het programma voor Daniël. Voor het eerst in zijn toch al rijke zwem carrière, zwom hij in het bijzijn van enkele familie leden een prima race. Ondanks dat er helaas geen tijdsverbetering inzat waren Daniël en zijn familiare supporters tevreden over neergezette 1:16.17 op de 100 meter wisselslag.

Op de slotdag moest Daniël de 50 meter vrije slag en 100 meter schoolslag nog zwemmen. Extra speciaal was het toen trainer Remco Tammel opdraafde voor nog een beetje extra motivatie op te roepen. Op de 50 meter vrije slag resulteerde dit tot een benadering van een halve seconde van het persoonlijk record van Daniël. Echter bleek het zware weekend toch een kleine slag te hebben gemaakt, die zichtbaar werd op de 100 meter schoolslag. Op die afstand bleek het persoonlijke record met 3 seconden te hoog gegrepen. Een mooie motivatie om samen met de andere zwemmers van Eurode nog harder te gaan trainen om binnenkort meerdere mooie prestaties neer te zetten.

Al met al een geslaagd wedstrijdweekend tijdens de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen korte baan 2017!
Fotoalbum: klik hier.
Videoplaylist: klik hier.

Drie dubbel like voor Eurode Kerkrade