Eurode Kerkrade

Nieuws

Voorpagina Archief

Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen 2017

3 februari 2017 - Afgelopen weekend werd in Eindhoven de Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen (NJJK) gezwommen. Namens zwemvereniging Eurode Kerkrade werd deelgenomen door Niels de Boer en Amy Tebben, beide uit Kerkrade.

Voor Niels was dit het eerste jaar in de jeugd categorie. Aangezien hij de afgelopen tijd minder kon trainen was de doelstelling voor hem om in de buurt te komen van zijn PR tijden. Op alle afstanden lukte hem dit aardig en eindigde hij bij de beste tien van zijn leeftijd. Op de 200m vlinderslag, na een ingehouden race, zwom Niels zich in de ochtend als negende naar de finale. In deze finale zwom Niels maximaal en eindige hij op een mooie zevende plek in de jeugd categorie met een mooie PR van twee seconden en een vierde plaats in zijn jaargang.

Amy Tebben zwom als eerste de 400m vrije slag, wat een mooie zesde plaats opleverde, omdat zij na de race nog niet heel vermoeid was beloofde dit veel voor de 800m vrije slag op de tweede dag. Op deze 800m stond zij als vijfde geplaatst met tien seconden achterstand op het podium. Het doel was om meteen het tempo hoog te leggen, dit lukt Amy zeer goed en na 400m lag zij op een tweede plaats in de race, met snellere tussentijden dan op de 400m de dag ervoor. Helaas moest zij op het einde wat tijd inleveren en eindigde ze op een hele mooie vierde plaats met een zeer snelle tijd van 9min51. Dit is een PR van 13 seconden vergeleken met de tijd van de Limburgse Winter Kampioenschappen twee weken geleden. Het verschil met het podium op het NJJK was 0.1 seconden, wat een zeer knappe prestatie is gezien Amy op het vorige NJJK op een zesde plaats eindigde met meer als tien seconden verschil met het podium. Amy zwom ook nog mooie tijden op de 200m vrije slag, 200m wisselslag en 400m wisselslag.

Voor zowel Amy als Niels waren dit weer mooie stappen vooruit en van beide mag dit seizoen nog veel verwacht worden, aangezien de lange baan in juni hun beide beter ligt dan de korte baan van afgelopen weekend.