Eurode Kerkrade

Nieuws

Voorpagina Archief

6e Open Master Zwemwedstrijd Neptunus

26 maart 2017 - Gisteren werd in Arnhem voor de derde keer deelgenomen aan de Open Master Zwemwedstrijd Neptunus (OMZN). De masters van onze zwemvereniging die hieraan deelnamen waren Daniël van den Wildenberg, Michael Schlijper en Remco Tammel met Luc van Oppen als de ploegbegeleider.

Daniëls programma bestond uit de 25m vlinderslag, de 50m vlinderslag, de 25m rugslag en de 100m wisselslag. De 25m afstanden had Daniël nog nooit gezwommen tijdens een officiële zwemwedstrijd en dit was dan natuurlijk ook de uitgelezen kans om tijden te zetten. Op de 50m vlinderslag en de 100m wisselslag stonden wel inschrijftijden, maar ondanks het zwemmen van een technische goede slag, wist Daniël zijn tijden helaas niet te evenaren.

De tweede zwemmer van de groep, Michael, zou gaan starten op de 100m vrije slag, de 50m vlinderslag, de 50m vrije slag en de 50m schoolslag. Op zowel de 100m vrije slag, de 50m vlinderslag en de 50m vrije slag zwom Michael maarliefst drie nieuwe persoonlijke records en tevens behaalde hij zijn lang gekoesterde doel om de 50m vrije slag onder de 30s te gaan zwemmen met een tijd van 29.55s. Op zijn laatste start van de dag, de 50m schoolslag, verbeterde hij zijn tijd net niet.

De laatste zwemmer en tevens trainer van onze vorige twee zwemmers, Remco, nam deel aan de 25m vlinderslag, de 25m vrije slag en de 50 vrije slag. Gefocust op het plaatste van een snelle tijd op de 25m vlinderslag en het verbeteren van zijn tijd op de 25m vrije slag, was Remco vastbesloten om risico's te nemen op zijn startduiken, immers valt hier voor de meeste zwemmers de meeste tijdwinst te behalen. Ondanks, werd Remco op deze twee afstanden gedisqualificeerd door te starten, terwijl het startsignaal nog net niet klonk. Op de 50m vrije slag wist hij zijn tijd helaas net niet te verbeteren, doordat hij juist minder risico nam tijdens de start.

Al bij al kan de ploegbegeleider en zijn drie zwemmers positief terugkijken naar de wedstrijd van gisteren. Maximale inspanningen werden gegeven, risico's werden genomen en dit heeft als resultaat mooie nieuwe tijden en nieuwe persoonlijke records gegeven.

Bekijk hieronder enkele races van onze zwemmers: