Eurode Kerkrade

Nieuws

Voorpagina Archief

Eurode wint nachtmarathon

23 april 2017 - Gisteren werd door Zwem- en Poloclub Stein (ZEPS) ter gelegenheid van haar 45 jarige jubileum een nachtmarathon georganiseerd. Het startsein van de marathon werd om 20 uur gefloten en vanaf dat moment zouden alle deelnemende teams zes uur lang aan één stuk door zwemmen, tot 2 uur in de nacht. Iedere tien minuten zwom een andere zwemmer en elke laatste tien minuten van elk uur werd afgesloten met een estaffete.

De deelnemende verenigingen van deze nachtmarathon waren: vier teams van ZEPS, een team van De Rog Weert en een team van Eurode Kerkrade. Namens Eurode Kerkrade namen deel: Arijana Alijagic, Daniël van den Wildenberg, Joëlle Savelberg, Jordy Severins, Michael Schlijper, Roland de Jong en Yvonne Bruls met als ploegbegleider Luc van Oppen. En bij ons team zat de sfeer en het tempo er goed in en voor zes uur lang zwommen onze zwemmers zeer constante afstanden in hun persoonlijke starts. Zelfs bij de estaffetes wisten onze zwemmers niet van ophouden, maximaal en niks anders was het motto geworden.

Om middernacht werd met een prognose duidelijk dat ons team koploper was met een verschil van circa 400m met de nummer twee. Er kan natuurlijk nog van alles gebeuren, maar verliezen is geen optie zeiden de zwemmers. Met het tempo hoog en de energie aanvullen met "wedstrijdwaardig" voedsel, zoals dat hoort bij een nachtmarathon op een zaterdagavond, zwommen onze zeven zwemmers zich in de laatste twee uur naar de finish en op de eerste plaats met een mooie 27.650 meter. Een hartstikke mooi resultaat voor een eerste keer.

Fotoalbum: klik hier.

Nachtmarathon Team