Eurode Kerkrade

Nieuws

Voorpagina Archief

Open Nederlandse Masters Kampioenschappen lange baan 2017

8 mei 2017 - Afgelopen weekend stond voor een drietal zwemmers in het teken van de ONMK. De Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2017 lange baan, voor de tiende keer gehouden te Eindhoven in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion.

Na de afwezigheid van Eurode op de 2016 editie van het lange baan ONMK startte dit jaar Yvonne Bruls, Michael Schlijper en Daniël van den Wildenberg. Met enkele vastberadenheid gingen onze masters vol goede moed richting Eindhoven met de verwachtingen om uitstekende tijden te zwemmen.

Dit werd direct duidelijk in het vrijdagochtend programma. Michael Schlijper wist met zijn eerste programma, de 400 meter vrije slag, direct een persoonlijk record te zwemmen. Daniël van den Wildenberg wist vervolgens een prima tijd te noteren op de 100 meter vlinderslag waarmee hij nu voor alle gangbare wedstrijdafstanden tijden heeft staan op zowel de korte als lange baan. Beide heren hebben ook in het vrijdagmiddagprogramma nogmaals gezwommen.

Ook de zaterdag, de enige dag in dit kampioenschap dat al onze zwemmers startte, bleek een uitstekende dag te worden voor Eurode. Michael wist namelijk in het ochtendprogramma nogmaals een nieuw persoonlijk record neer te zetten en wel op de 800 meter vrije slag. Dit goede voorbeeld werd gevolgd door Daniël, die op de 50 meter vlinderslag ook onder zijn persoonlijk record wist te zwemmen. Yvonne Bruls, startend op de 200 meter rugcrawl kon daarom niet achter blijven, en ook zij wist direct een nieuw persoonlijk record neer te zetten. Vervolgens mocht iedereen nogmaals zwemmen. Daniël zette een uitstekende tijd neer op de 100 meter schoolslag, Michael wist nogmaals zijn persoonlijk record aan te scherpen op de 200 meter vrije slag en Yvonne wist haar persoonlijk record te benaderen.

Ook op de laatste dag van dit evenement sneuvelde nogmaals een persoonlijk record en wel op de 50 meter vrije slag van Daniël. Een uitstekende afsluiter van dit kampioenschap, zeker gezien de prima tijd die vervolgens nog op de 50 meter schoolslag gezwommen werd. Al met al wordt door Eurode teruggekeken op een uitstekend weekend op de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2017 lange baan.

Fotoalbum: klik hier.