Eurode Kerkrade

Nieuws

Voorpagina Archief

Open Master Zwemwedstrijd Neptunus 2018

26 maart 2018 - Traditie getrouw hebben een drietal master zwemmers van onze zwemvereniging de reis naar Arnhem gemaakt en wel op zaterdag 24 maart. Een leuke reis gezien het enthousiasme en plezier zij weer beleefde, maar uiteraard ook een dag met een missie: Het beste uit jezelf weten te halen en bewijzen dat ook bij het master zwemmen je jezelf kan blijven verbazen in de positieve zin van het woord.

Onder begeleiding van trainer Remco Tammel, die dit jaar er voor gekozen heeft om niet zelf te zwemmen maar al zijn energie te geven in de coaching, vertrok het tweetal Michael Schlijper en Daniël van den Wildenberg om 10 uur 's ochtends. Voor het vierde jaar op rij dat een groep masters van Eurode Kerkrade de Open Master Zwemwedstrijd Neptunus zouden bijwonen.

Michael, die maar liefst 3x van start zou gaan mocht het spits afbijten. Op de 100m vrije slag wist hij direct een podium plaats te bemachtigen in de categorie Heren 25+. Met een verbetering van zijn laatst gezwommen tijd op de 200m wisselslag wist ook Daniël direct goed te beginnen in Arnhem, dit leverde tevens de eerste plaats op in de leeftijdscategorie 25+. Niet kort erna mocht Daniël zich al opmaken voor de 25m borstcrawl, een afstand die niet vaak gezwommen wordt, maar hier werd wel een persoonlijk record verbroken van drie jaar geleden.

Na de pauze in het programma stond voor Eurode het leukste programma op de planning. Met een minimaal verschil in de inschrijftijd van onze twee toppers mochten Michael en Daniël het onderling opnemen tegen elkaar. Dit alles ook nog eens in de op papier snelste twee banen van de serie. In een zenuwslopende race, waarbij Remco niet wist wie hij moest aanmoedigen, bleek Daniël uiteindelijk aan het langste eind te trekken en wist hiermee de serie te winnen.

De vierde en tevens laatste keer dat Daniël van start ging was op de 200m vrije slag, deze afstand volgde te dicht op de spannende race om nog echt te vlammen maar in overleg met de trainer werd de persoonlijk aangepaste doeltijd alsnog met drie seconden verslagen. Aan Michael was vervolgens de eer om dit jaar het OMZN voor Eurode knallend af te sluiten en wel op de 100m wisselslag. Het beste bleek voor het laatst bewaard te zijn want ook Michael zwom vol overtuiging met vier seconden onder zijn persoonlijk doel.

Met ongekende verbeteringen en leuke onvergetelijke herinneringen aan een top dag sloten onze masters de wedstrijd in Arnhem af. En het bleef nog lang onrustig in een auto tussen Arnhem en Kerkrade.

Klik hier voor een foto impressie of Klik hier voor de video's.

Remco Tammel, Michael Schlijper en Daniël van den Wildenberg